Мониторинг
Юрий Гагарин атындағы орта мектептің 2018-2019 оқу жылындағы қыркүйек-қараша айларында оқушыларды тамақтандыру сапасының мониторингі бойынша комиссия
ЕСЕБІ
Юрий Гагарин атындағы орта мектеп директорының 2018 жылғы
4 қыркүйектегі № 81 бұйрығы негізінде қараша айындағы тамақтандырудың сапасына мониторинг жүргізу жөніндегі комиссия мектеп асханасының жұмысына тексеру жүргізді.Тамақтандырудың сапасын тексеру басшылыққа алынды.
Тексеру жүргізгендер:
А.К.Кайпулдаев - мектеп директоры
Ф.Жанысбаева - директордың оқу ісі жөніндегі орынбасары
А.Демешова - кәсіподақ төрайымы
М.Рагулова - ауылдық округтің бас маманы
Қ.Серікбаева - ата-аналар комитетінің төрайымы
Тексеру барысында басшылыққа алынған критерийлер:
Тамақ өнімдерінің сапасына, тағамдарды дайындау технологиясына, өнімдердің және дайын тағамдардың сақтау мерзімдеріне, мектеп асханасының талапқа сай жұмыс жүргізуі.
Мектептегі ыстық тамақты ұйымдастыруыжәне тексеру қорытындысы бойынша:
Оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз етуге үнемі ерекше көңіл бөлініп отырады.2018 жылы оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз етуді ұйымдастырушыларды таңдау конкурсында жеңіп шыққан ИП «Ибрагимов » тамақтандыруды ұйымдастырды.
Қыркүйек айынан бастап аз қамтылған -32 отбасы, ондағы оқушылар саны- 62 оқушы қамтылды ( оның ішінде 5 оқушы қамқорлыққа алынған, 57 оқушы аз қамтылған отбасынан )
Мектебімізде 1 сынып оқушылары 102 оқушы, яғни 100% ыстық тамақпен тамақтанады.Қалған 2-11 сынып оқушылары ата –аналар есебінен ыстық тамақ және буфеттік азық-түлікпен қамтамасыз етіледі.
Сонымен қатар,жалға алушының есебінен көп балалы отбасынан шыққан 10 оқушы тегін ыстық тамақпен қамтамасыз етілді.
Мектеп асханасында, бастауыш сыныптарда және мектеп дәліздерінде оқушылар таза ас суымен уақытылы қамтамасыз етіліп отырылды.
Мектеп асханасының санитарлық жағдайы, асхананың жалпы тазалығы, ыдыс – аяқтардың тазалығы, азық –түлік сақтайтын қоймалар, ыдыс – аяқ жуатын бөлмелер,азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзімі талапқа сай. Шикізаттың жеткілікті қолданылуы, дайын астың оқушыларға таратуға болатыны мен сапасы туралы бракераждық журнал уақытылы толтырылған. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің тамақ әзірлеуге азықтардың дұрыс салынуы мен дайын ас шығымы өз деңгейінде.
Тәуліктік сынама алу мен сақталу қамтамасыз етілген. Аспазшылардың сырт киімдері санитарлық –гигиеналық талапқа сай. Асханада дұрыс тамақтануға байланысты стендтер ілінген. «Бақылау асы» қойылған. Күнделікті және апталық ас мәзірі салыстырмалы түрде тексерілді.
Комиссия асхана жұмысын жан – жақты тексеріп, төмендегідей шешімге келді.
Шешімі:
1. Тамақ өнімдерінің сапасы, тағамдардың дайындалу технологиясы талапқа сай.
2. Асханадағы тазалық ережелерінің нормалары сақталған.
3. Азық – түліктердің сақталуы мен тұтыну мерзіміталапқа сай.
4. Бекітілген мәзір бойынша дайын ас көлемінің шығымы өз деңгейінде
5. Аталған кемшілік жөнінде бас аспазшы Э.Молдатаеваға ескертіліп, дер кезінде жойылсын.
Ұсыныс:
1.Оқушылардың мектеп асханасынан күнделікті тамақтануы мектеп медбикесі, сынып жетекшілер және әлеуметтік педагог тарапынан қадағалансын.
2.Асхана жұмысы комиссия мүшелері тарапынан үнемі бақылансын
Мектеп директоры _______________________________ А.К.Кайпулдаев
Директордың оқу ісі жөніндегі
орынбасары_______________________________ Ф.Жанысбаева
Кәсіподақ төрайымы _______________________________ А.Демешова
Ауылдық округтің бас маманы ______________________М.Рагулова
Ата-аналар комитетінің төрайымы ___________________Қ.Серікбаева